Innovation med Design Sprint

Vil du være bedre til at tilrettelægge og afvikle innovations- og produktudviklingsprocesser? Er du klar på at blive udfordret på dine vaner og normer, og opleve en ny og enorm effektiv metode til at bringe dig og dit team fra ide til afprøvet prototype på få dage? Så er dette kursus målrettet dig.

Google Venture Design Sprint er på ganske kort tid blevet en af de mest populære metoder til at innovere og teste nye løsninger og produkter. Det er fordi design-sprintet øger innovationskraft og -hastighed og fordi de er velegnede til at bygge bro mellem it og andre afdelinger i udviklingsprocesser.

Design Sprint er en accelereret udviklingsproces, der lader mindre, tværfaglige teams udvikle og brugerteste nye produkter, forretningsidéer, websites, apps, services, strategier osv. på kun fem dage.

Design Sprint er en metode, der trækker på teori og erfaringer fra brugercentreret innovation og metoder fra Design Thinking og Lean Start-up, og kombinerer det med struktur og fokus omkring én opgave.

Indhold

Dette kursus giver dig en introduktion til teori og baggrund, faserne i innovationsprocessen samt forståelse for et design-sprints opbygning. Men fokus er primært på at lære dig det, du helt konkret skal kunne, for selv at kunne tilrettelægge og facilitere et design sprint. Det sikrer, at du har mod på at kaste dig ud i det, når kurset er slut. Vi underviser ud fra learning by doing og praksis frem for teori.

Når du har været på kurset, vil du kunne:

 • Tilrettelægge et Design Sprint.
 • Facilitere et Design Sprint.
 • Kende til innovationsmetode, Design Thinking og ”dobbelt diamanten” og hvordan Design Sprint kan styrke innovationskraften i din organisation.
 • Forberede organisationen på at anvende Design Sprint – før, under og efter selve sprintet.
 • Vide hvornår og hvordan det giver mening at justere et Design Sprints’ opbygning og have selvtilliden til at gøre det.
 • Genkende typiske udfordringer i et Design Sprint i praksis og have redskaber til at overkomme dem.

Innovation med Design Sprint

Sidse Stausholm
Sidse Stausholm

Innovationskonsulent og facilitator

Sidse har de seneste 15 år faciliteret innovations- og ideudviklingsprocesser i mange typer virksomheder. Hendes dybe, praktiske erfaring med at tilrettelægge og rådgive om disse processer, sikrer dig læring, du kan anvende i praksis. Læs mere

Program

Dag 1

Dag 2

Dag 1

Introduktion og overblik

 • Hvad er et Google Ventures Design Sprint?
 • Hvad er teorien bag og hvorfor virker det?
 • Sådan opbygges et Design Sprint – gennemgang af faser og centrale elementer.
 • Sådan sammensættes et team til Design Sprint – hvad skal du være opmærksom på.

Design Sprint i praksis

 • Gennemgang af konkrete redskaber og øvelser i forhold til idéudvikling, rapid prototyping og brugertest.

Dag 2

Facilitatorens rolle før, under og efter et Design Sprint

 • Tips og tricks til tilrettelæggelse og facilitering af et Design Sprint.
 • Typiske udfordringer under et Design Sprint og hvordan du håndterer det.
 • Hvad sker der efter et Design Sprint – sammenhæng til organisationen, din rolle.

Avanceret Design Sprint

 • Lær at analysere opgaver/udfordringer, afvige fra opskriften og hjælpe organisationen til at bruge ressourcerne rigtigt.
 • Få redskaber til at justere et Design Sprint - skræddersy det til hver enkelt opgave.

Opsamling af pointer og styr på værktøjskassen

 • Konkrete værktøjer og skabeloner du kan tage med hjem.

Målgruppe

Google Venture Design Sprint kan bruges til udvikling af meget forskellige ting og derfor er kurset relevant for medarbejdere i mange forskellige job på tværs af brancher. Det kan for eksempel være UX’ere, forretningsudviklere, mellemledere med udviklingsansvar, Product Ownere, projektledere og andre – der gerne vil kunne bruge design sprint til på en hurtig og kvalificeret måde til at udvikle, prototype og teste ideer.

Kurset er desuden oplagt for R&D-medarbejdere, for både nye og erfarne facilitatorer/proceskonsulenter og for ledere med fokus på at forbedre samarbejdet mellem it og andre afdelinger i en organisation.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os via mail, eller ved at ringe direkte til os på +45 42 90 98 98.

Spørgsmål vedrørende underviseren kan du måske finde svar på direkte på underviserens profil her på sitet (find link i boksen under portrættet øverst).
Vi ser frem til at høre fra dig.

Hvordan kan vi forbedre kurset?

Fandt du ikke det, du forventede i denne kursusbeskrivelse? Fortæl os hvordan vi kan forbedre kurset. Hvad skal vi gøre anderledes, for at gøre kurset mere interessant for dig? Vi har brug for din feedback. På forhånd tak.

Gør kurset bedre

Kurset ville være bedre med *

Ingen datoer planlagt

Vi har desværre ingen datoer planlagt på dette kursus lige nu. Du kan skrive dig op via "Giv mig besked"-knappen, så hører du fra os så snart der er en dato i kalenderen. Du er også velkommen til at kontakt os hvis vi skal afholde kurset som virksomhedskursus hos jer, eller du har brug for en snak om hvordan vi ellers kan hjælpe dig.

Giv mig besked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret og vær blandt de første der hører om vores nyeste kurser, gratis webinars og gratis Agile Master Classes

Dine deltagerinformationer

Fakturaoplysninger

CVR eller EAN bedes udfyldt til brug for fakturering

Se vilkår og betingelser

Dine deltagerinformationer

Tilmeld andre

Se vilkår og betingelser